به مناسبت گرامی داشت هفته پژوهش نشست مدیریت پایدار منابع آب با رویکرد مدیریت راهبردی برگزار شد

به مناسبت گرامی داشت هفته پژوهش،نشست « مدیریت پایدار منابع آب با رویکرد مدیریت راهبردی » به همت کمیته تحقیقات کاربری شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در روز پنج شنبه بیست و سوم آذرماه برگزار گردید. در این نشست که اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، متخصصین و مدیران صنعت آب استان و کشور در شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی حضور داشتند، مدیرعامل این شرکت با اشاره به کسب رتبه اول آب منطقه ای خراسان رضوی در عملکرد حفاظت و بهره برداری منابع آب تأکید کرد:

 

به مناسبت گرامی داشت هفته پژوهش،نشست « مدیریت پایدار منابع آب با رویکرد مدیریت راهبردی »  به همت کمیته تحقیقات کاربری شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در روز پنج شنبه بیست و سوم آذرماه برگزار گردید.

در این نشست که اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، متخصصین و مدیران صنعت آب استان و کشور در شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی حضور داشتند، مدیرعامل این شرکت با اشاره به کسب رتبه اول  آب منطقه ای خراسان رضوی در عملکرد حفاظت و بهره برداری منابع آب تأکید کرد: ایجاد مدیریت پایدار منابع آب قطعاً نیازمند راهکارهای جدیدی است که برای نیل به این هدف، باید از صاحبنظران و اساتید دانشگاهی یاری جست که همیشه بازوان و رهبران فکری ما در جهت مدیریت پایدار منابع آب هستند.

در ادامه مهندس علی توحیدی فر ، مشاور و قائم مقام مدیر عامل شرکت گفت: دغدغه اصلی ما مشکل کمبود آب در کشور می باشد که بدلیل ازدیاد جمعیت در کشور، افزایس مصرف آب را شاهد هستیم. ولی این باور و دغدغه  کمبود آب هنوز جدی گرفته نشده است. بنابراین اساتید دانشگاه ها باید این مسئله را آسیب شناسی کنند تا باورها پررنگ تر شود و بحث توسعه پایدار منابع آب به طور شایسته مطرح شود تا نگرانی کسانیکه دغدغه آب دارند، از بین برود.

در ادامه این نشست مهندس نوری اسفندیاری، مشاور امور اقتصاد آب شرکت مشاور مهاب قدس، سخنانی در خصوص اصلاح ساختار حکمرانی آب کشور ارایه نمود. وی با بررسی مسایل اساسی و ضرورت های بخش آب در برنامه پنجم، چارچوب اصلاح حکمرانی آب و فعالیت های همسو و مرتبط با آن را ارایه نمود. مهندس اسفندیاری آلودگی منابع آب و محیط زیست، بالا بودن هزینه های استحصال آب جدید، نزول کیفیت خدمات و افزایش تقاضا برای آب و تنوع خدمات را ازجمله مسایل اساسی در این رابطه عنوان کرد و گفت: ضروری است حکمراني به‌عنوان مفهومي جدا مورد توجه قرار گیرد زیرا تداوم ابهام در این مسئله، از نظر برنامه ریزی و اجرا پيامدهاي نامناسبي را به‌همراه خواهد داشت.

مشاور امور اقتصاد آب شرکت مشاور مهاب قدس متذکر شد: تقویت همکاری و ارتقای حقوق بخش های غیر عمومی، نیاز به تغییر ساختار مدیریت آب کشور و لزوم بازبینی و تعریف مجدد نقش ها و اختیارات و مسئولیت ها( از دیدگاه نظریه حکمرانی خوب آب) است. وی استفاده و تکمیل نتایج مطالعات طرح جامع آب کشور بر مبنای مدیریت استراتژیک،برنامه ریزی در جهت استقرار مدیریت حوضه آبریز و تعامل و هماهنگی با برنامه های محلی و استانی و استفاده از نتایج برنامه ریزی استانی و حوضه ای برای پیشنهادات برنامه ششم را از جمله اقدامات مفید در این رابطه عنوان کرد.

دکتر مختار هاشمی، عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان دومین سخنران این نشست مطالبی در خصوص مدیریت نهادی در آب با مروری بر تجارب داخلی و جهانی  ارایه نمود و گفت: مديريت يكپارچه منابع آب، فرايندي است كه توسعه و مديريت هماهنگ آب، خاك و منابع وابسته را به منظور حداكثركردن رفاه اقتصادي و اجتماعي به شيوه‌اي عادلانه، بدون لطمه‌ به پايداري اكوسيستم‌هاي حياتي ترويج مي‌كند. وی همچنین چالش های اصلی منابع آب استان خراسان رضوی را مصرف بی رویه ،آبهای مشترک مرزی با استانهای مجاور و شرایط اقلیمی حاد برشمرد.

دکتر مختارهاشمی اجرای  طرح نجات آب کشاورزی، ایجاد گروههای گشت و بازرسی، نصب کنتور هوشمند و نیز ایجاد بانک یکپارچه سیستم اطلاعات چاههای استان را از جمله اقدامات شایسته شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی دانست.

در ادامه دکتر علی باقری، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران نیز با ارایه مقاله‌ای به «فرآیند یادگیری در مدیریت تطبیقی منابع آب » پرداخت. وی در سخنان خود، به توضیحاتی در خصوص فرابخشی موضوع آب، برنامه ریزی برای بحران های آبی با رویکرد آسیب پذیری و مدل سازی یکپارچه در سیستم های منابع آب پرداخت.

دکتر باقری در سخنان خود خاطر نشان کرد:مقوله آب یک موضوع فرابخشی است و برنامه ریزی برای مدیریت آن منابع آب در داخل مفهوم برنامه ریزی برای توسعه منطقه ای معنی پیدا می کند. وی بر ارزیابی سیستم های منابع آب در یک چارچوب یکپارچه تأکید کرد.

در پایان جلسه دکتر کامران داوری، مدیر گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد به جمع بندی مباحث مطروحه پرداخت و گفت: برنامه‌ریزی راهبردی، يک شيوه منظم براي اتخاذ تصميمات و انجام اقداماتي برای مدیریت پایدار منابع آب است. وی افزود: مدیریت پایدار منابع آب متوازن، دارای برنامه راهبردی می باشد که مبتنی بر جامع نگری، یکپارچگی، مشارکت و  عدالت است.

وی افزود: تدوین برنامه راهبردی منابع آب نیازمند عزم سیاسی،حمایت اجرایی و مالی از طرف دولت وحمایت حقوقی  از سوی مجلس و دستگاه قضایی است .

لازم به ذکر است در پایان این نشست بیانیه ای مبنی بر تأسیس اتاق فکر در جهت استقرار مطالعات مدیریت راهبردی آب استان خراسان رضوی، جهت گیری فعالیت های مرتبط با آب با مدیریت راهبردی در چارچوب یکپارچگی منابع آب و مشارکت کلیه گروداران، ارزش گذاری و تعیین قیمت آب و ایجاد بازار آب، آگاهی بخشی و فرهنگ سازی با تمرکز بر تصمیم سازان از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران و مسئولین دولتی، قضات و علماء و...  و تداوم برگزاری جلسات میان رشته ای با حضور متخصصین رشته های مختلف و مدیران دولتی استان و کشور صادر گردید و این بیانیه توسط تمامی حاضرین در جلسه به امضاء رسید.(26/9/91)

 

 

کد خبر: 411
  تاریخ خبر : 1391/09/26
 876
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 86
  • بیشترین بازدید همزمان : 1991
  • بازدید امروز : 8,357
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 10,674,453
  • آخرین به روزرسانی : 1405/07/30 13:32:35
  • شناسه IP شما : 216.73.216.25

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : مشهد، بلوار خیام، نبش خیام جنوبی 35
  • کدپستی : 9185916196
  • تلفن : 05131335
  • فاکس : 05137613008
  • پست الکترونیکی : info[at]khrw.ir
  • پیامک : 30006394
  • تلفن گویا : 31435