بازدید مدیر و کارشناسان دفتر فنی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی از تصفیه خانه های فاضلاب در حال احداث مشهد

مدیر دفتر فنی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی به همراه تعدادی از کارشناسان این دفتر و نمایندگان پژوهشکده محیط زیست و بیو تکنولوژی شرکت نفت از تصفیه خانه های فاضلاب در حال احداث مشهد (خین عرب و اولنگ ) بازدید بعمل آوردند.

مدیر دفتر فنی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی به همراه تعدادی از کارشناسان این دفتر و نمایندگان پژوهشکده محیط زیست و بیو تکنولوژی شرکت نفت از تصفیه خانه های فاضلاب در حال احداث مشهد (خین عرب و اولنگ ) بازدید بعمل آوردند.

در بازدید از تصفیه خانه خین عرب مدیر این پروژه اظهار کرد: این تصفیه خانه یکی ار تصفیه خانه های 5 گانه اصلی شهر مشهد بوده و با ظرفیت 83000 متر مکعب در روز (معادل فاضلاب تولیدی 430 هزار نفر در حال اجرا می باشد) و فرآیند تصفیه SBR  یا سیستم راکتورهای ناپیوسته متوالی می باشد. در این فرآیند کیفیت پساب تولیدی در مقایسه با سایر فرآیندهای تولید، از بهترین و بالاترین فرآیندهای تصفیه فاضلاب های خانگی است.

وی در ادامه گفت: ظرفیت لحظه ای میانگین تولید پساب حدود 1000 لیتر و حداکثر ظرفیت لحظه ای تا 1500 لیتر در ثانیه پیش بینی شده است. عملیات سازه ای تصفیه خانه حدود 65 درصد پیشرفت داشته و تجهیزات مربوطه خریداری شده که امیدواریم با کاهش شرایط تحریمی و ورود به کشور، تولید پساب از پایان سال آینده عملی گردد.

وی افزود: خطوط ورودی فاضلاب مذکور نیز اجرا و حدود 3.5 کیلومتر کلکتور به عنوان آخرین بخش لوله گذاری در حال حاضر در دستور کار قرار دارد و پیش بینی می شود با اتمام عملیات نصب و راه اندازی این تصفیه خانه، بخش قابل توجهی از فاضلاب ورودی به تصفیه خانه اولنگ فعلی که متأسفانه با شرایط نامطلوب و بعضاً به صورت سرریز وارد کشف رود می گردد، تماماً از فرآیند تصفیه خانه مذکور عبور کرده و پساب (آب غیر متعارف) قابل قبول برای محیط زیست، مصارف کشاورزی و صنعتی تأمین گردد.

بنا به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، یکی دیگر از تصفیه خانه های در حال احداث مشهد که از آن بازدید بعمل آمد تصفیه خانه اولنگ با ظرفیت 79000 متر مکعب در روز (معادل فاضلاب تولیدی حدود 430 هزار نفر ) واقع در شرق مشهد می باشد.

بنا به گفته مدیر پروژه در این تصفیه خانه تکنولوژی روش تصفیه بصورت MLE  یا روش اصلاح شده لودزاک ایتنگر که یک فرآیند جریان پیوسته به حالت تعلیق فرآیند رشد می باشد و از دو مرحله اولیه بی اکسیژن و مرحله دوم هوازی تشکیل شده است.

وی در ادامه بیان کرد: عملیات سازه ای تصفیه خانه حدود 70 درصد پیشرفت داشته و تجهیزات مربوطه خریداری شده که امیدواریم با کاهش شرایط تحریمی ورود به کشور، تولید پساب از پایان سال آینده عملی گردد.

وی در پایان خاطر نشان کرد با توجه به کمبود منابع آبی منطقه، برنامه ریزی برای مصارف بهینه آب غیرمتعارف از هم اکنون و با هدف جایگزینی با منابع آب شرب بسیار ضروری می باشد.

 

 

کد خبر: 589
  تاریخ خبر : 1392/09/25
 1390
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 77
  • بیشترین بازدید همزمان : 1991
  • بازدید امروز : 8,746
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 10,674,842
  • آخرین به روزرسانی : 1405/07/30 13:32:35
  • شناسه IP شما : 216.73.216.25

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : مشهد، بلوار خیام، نبش خیام جنوبی 35
  • کدپستی : 9185916196
  • تلفن : 05131335
  • فاکس : 05137613008
  • پست الکترونیکی : info[at]khrw.ir
  • پیامک : 30006394
  • تلفن گویا : 31435